Een betere wereld, begint bij ons.

Maak kennis met Ivy!

DE REDEN DAT VIBFY BESTAAT

Dit is onze beste vriend en mooie hond Ivy. Ze is geboren in het voorjaar van 2020 en brengt ons vanaf de allereerste ontmoeting alleen maar liefde en geluk. We konden ons als snel geen leven zonder haar meer voorstellen. En wie zijn dan ‘wij’, zou je denken. Nou, we zijn Toby en Suzanne en we besloten om Vibfy te starten om een zeer eenvoudige reden; We wilden een goede, comfortabele en hond vriendelijke harnas voor Ivy. En dan een die er ook nog geweldig uitziet.

Dit was makkelijker gedacht dan gedaan. We kwamen er al snel achter dat het bijna altijd een van beide is: of het is een geweldig en comfortabel harnas voor de hond, maar niet leuk om te zien. Of het ziet er geweldig uit, maar het zit als sh*t. Na een flinke zoek- en speurtocht , kwamen we tot de beslissing: Waarom doen we het niet zelf. Flink wat rondbellen, onderzoek doen en veel – maar dan ook echt veel – koppen koffie later, zijn we in het najaar van 2020 eindelijk begonnen met ons bedrijf. (Het is dit jaar toch niet alleen maar ellende.)

Gezien we beiden in het verleden ook honden hebben gehad, of nou ja in, eigenlijk meer onze ouders, en we ondertussen verantwoordelijke volwassenen zijn die om de wereld om ons heen geven, gaat dit alles niet alleen om het maken van geld. We vinden het allebei belangrijk dat het een betekenisvol geheel is, wat tevens bijdraagt aan een betere wereld.

Bij Vibfy doen we verschillende dingen om er zeker van zijn dat we ons steentje bijdragen aan het verbeteren van de wereld. Wat we precies doen om dit na te streven, kan je in dit artikel lezen. Of bekijk onze liefdadigheidsprojecten in dit artikel!

Klanten moeten niet verantwoordelijk worden gehouden voor de milieuschade die bedrijven veroorzaken met hun producten, de verantwoordelijkheid ligt bij de bedrijven.

Net als veel andere mensen, geloven wij dat een betere wereld begint bij jezelf. Maar dat is niet alles. Wij zijn ook van mening dat de milieukwesties met betrekking tot vervuiling en kunststoffen in onze wereld onvermijdelijk moeten worden opgelost in de kern van het probleem; De bedrijven en fabrikanten die deze vervuiling veroorzaken. Zolang bedrijven en fabrikanten producten blijven maken die onze natuur en onze wereld schaden, zullen consumenten ze kopen. Dit is precies wat we proberen te voorkomen als Vibfy, door een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk in onze wereld achter te laten.

Wat we doen om onze CO2-voetafdruk te verkleinen;

  • We printen al onze dozen en verpakkingspapier met de hand met een op maat gemaakte zeefdruk en milieuvriendelijke inkt.
  • Wij vertellen onze fabrikanten om alle plastic zakken / verpakkingen en andere nutteloze materialen met betrekking tot onze producten over te slaan. Van de fabriek tot ons kantoor zijn er 0 plastic zakken bij betrokken! Alle producten worden geleverd in één grote kartonnen doos per maat zonder dat er extra verpakkingen bij betrokken zijn.
  • We gebruiken alleen gerecyclede materialen.
  • Wij gebruiken geen kunststoffen voor verpakkings- of leveringsdoeleinden.
    • We sturen alle mogelijke documenten en meldingen alleen via e-mail.
      • Wie wil er nog een geprinte factuur die bij de bestelling komt? Je zult het waarschijnlijk uiteindelijk weggooien zonder zelfs maar naar te hebben gekeken.

Voor elke bestelling doneren we €1,- aan de Nederlandse organisatie voor dierenwelzijn.

Hoewel het vrij duidelijk is dat mensen op geen enkele manier beter zijn dan dieren, hoeft dat ook niet te betekenen dat we slechter zijn.

Elke persoon in deze wereld is verantwoordelijk voor het welzijn van de dieren. Daarom voelen wij ons verplicht deze verantwoordelijkheid te nemen door te doneren aan onze nationale dierenbescherming de Nederlandse Dierenbescherming. Voor elke bestelling doneren wij €1,- aan de Nederlandse organisatie voor dierenwelzijn. Deze organisatie komt voor het welzijn van alle dieren in onze wereld, van onze geliefde huisdieren tot boerderijdieren en wilde dieren. Neem een kijkje op hun website (https://www.dierenbescherming.nl/) als je wilt weten wat je kan doen om te helpen.

Hoewel de bescherming van dieren een belangrijk onderwerp is dat niet mag worden vergeten, hebben we de neiging om iets meer te doen dan dat. Af en toe kiezen we een andere liefdadigheidsorganisatie waar we in geloven en die we onder de aandacht willen brengen van onze klanten. Benieuwd wat we nog meer doen voor onze medeplaneetbewoners? Bekijk onze huidige liefdadigheidsprojecten voor meer informatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vibfy.com