Bekijk onze collectie!

Uitgelicht!

Waarom een Vibfy Harnas?

Heeft u wel eens nagedacht over de lichamelijk belasting van een halsband of hondentuigje op uw hond? Wist u dat de hals van een hond één van de meest kwetsbare plekken van het lichaam is? In de nek van uw hond bevinden zich verschillende vitale organen,,spieren en zenuwen. Zo lopen er belangrijke zenuwen en slagaders vanaf de hersenen naar het achterlichaam en bevinden zich hier de luchtpijp en de schildklier van uw hond.Wanneer de hond aan de lijn trekt of u uw hond onverwachts moet terugtrekken krijgt de nek een klap. Dit kan in ernstige gevallen leiden tot letsel, zoals hoofdpijn, blauwe plekken, beschadiging van het strottenhoofd en de luchtpijp, verschoven wervels en gezwollen klieren. 

U kunt zich voorstellen dat het belangrijk is om deze vitale delen van uw hond goed te beschermen. Helaas is er nog steeds veel onduidelijkheid over de schade die een verkeerde halsband of tuigje kan doen. Gelukkig zijn er de laatste jaren steeds meer hondeneigenaren overgestapt van een traditionele halsband naar een tuigje of harnas. Maar ook in harnassen zit veel verschil als het gaat om lichamelijke belasting, comfort en ergonomie! 

Onze harnassen zijn zo ontworpen dat het zowel voor het baasje als voor uw hond een plezier is om te dragen! Door het speciale O-vormige ontwerp van ons harnas is het tuigje gemakkelijk aan en uit te doen bij uw hond. Ons harnas bestaat uit twee delen, die ervoor zorgen dat de belasting op uw hond zo minimaal mogelijk is. Dit komt doordat het gedeelte dat rond de nek van uw hond komt uit één stuk stof bestaat, wat meerdere voordelen met zich meebrengt. Voor uw hond zit het harnas comfortabel en u kunt het harnas gemakkelijk bij uw hond aandoen door het over zijn hoofd te hangen, zonder gedoe met gespen. Het tweede gedeelte van ons harnas zit vast aan het eerste gedeelte via een brugverbinding. Hierdoor wordt alle druk geleidelijk over de rug naar achteren de riem in geleid. De ring om de riem te bevestigen zit daarom ook helemaal achteraan het harnas zodat er wederom zo min mogelijk spanning op de nek van uw hond komt te staan. 

Meer over onsNieuwe week / Nieuwkomers

Op voorraad!

Ons verhaal