Harnastypes

Waarom een Vibfy Harnas?

Heeft u wel eens nagedacht over de lichamelijk belasting van een halsband of hondentuigje op uw hond? Wist u dat de hals van een hond één van de meest kwetsbare plekken van het lichaam is? In de nek van uw hond bevinden zich verschillende vitale organen,,spieren en zenuwen. Zo lopen er belangrijke zenuwen en slagaders vanaf de hersenen naar het achterlichaam en bevinden zich hier de luchtpijp en de schildklier van uw hond.Wanneer de hond aan de lijn trekt of u uw hond onverwachts moet terugtrekken krijgt de nek een klap. Dit kan in ernstige gevallen leiden tot letsel, zoals hoofdpijn, blauwe plekken, beschadiging van het strottenhoofd en de luchtpijp, verschoven wervels en gezwollen klieren. 

U kunt zich voorstellen dat het belangrijk is om deze vitale delen van uw hond goed te beschermen. Helaas is er nog steeds veel onduidelijkheid over de schade die een verkeerde halsband of tuigje kan doen. Gelukkig zijn er de laatste jaren steeds meer hondeneigenaren overgestapt van een traditionele halsband naar een tuigje of harnas. Maar ook in harnassen zit veel verschil als het gaat om lichamelijke belasting, comfort en ergonomie! 

Onze harnassen zijn zo ontworpen dat het zowel voor het baasje als voor uw hond een plezier is om te dragen! Door het speciale O-vormige ontwerp van ons harnas is het tuigje gemakkelijk aan en uit te doen bij uw hond. Ons harnas bestaat uit twee delen, die ervoor zorgen dat de belasting op uw hond zo minimaal mogelijk is. Dit komt doordat het gedeelte dat rond de nek van uw hond komt uit één stuk stof bestaat, wat meerdere voordelen met zich meebrengt. Voor uw hond zit het harnas comfortabel en u kunt het harnas gemakkelijk bij uw hond aandoen door het over zijn hoofd te hangen, zonder gedoe met gespen. Het tweede gedeelte van ons harnas zit vast aan het eerste gedeelte via een brugverbinding. Hierdoor wordt alle druk geleidelijk over de rug naar achteren de riem in geleid. De ring om de riem te bevestigen zit daarom ook helemaal achteraan het harnas zodat er wederom zo min mogelijk spanning op de nek van uw hond komt te staan. 

Voordelen van een Vibfy Harnas

  • Minimale ‘trekbelasting’
  • Comfortabel voor uw hond
  • Uitstekende pasvorm
  • Sterk ontwerp
  • Makkelijk aan te doen
  • Ergonomisch
  • Leuke designs

Verschillende honden, verschillende eigenaren, verschillende behoeften.

Elke hond is anders, net als zijn of haar baasje. Daarom hebben we verschillende harnassen voor elk zijn behoeften, rassen en persoonlijke smaak. Weet u niet zeker wat voor harnas u nodig hebt voor uw hond? Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de belangrijkste kenmerken van alle harnassen, en de con’s en pro’s voor elk van hen. Nog steeds niet zeker wat voor soort harnas past bij u en uw hond het beste na het lezen van dit? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag bij het vinden van het perfecte harnas voor u en uw hond!

Duo Reversible Harnas

Neck Adjustable Harnas

Reversible Cooling Harnas

Verstelbaar Harnas met bandjes

DE SUBZERO ONE – Omkeerbare koelharnassen

Wat kan het Vibfy Subzero One harnas eigenlijk niet? Dit harnas is zo multifunctioneel in gebruik dat we bijna niet weten waar we moeten beginnen. Ten eerste is dit hondentuigje draagbaar aan twee kanten, waardoor je nooit uitgekeken raakt op het ontwerp! Door het makkelijk om te keren ontwerp, verander je binnen een handomdraai van stijl. Daarnaast is dit harnas ook nog eens hartstikke fijn om te dragen vanwege het ‘O-Vormige’ ontwerp, waardoor de nek van uw hond ontlast wordt. En als kers op de taart is dit harnas ook nog eens te gebruiken als verkoeling op warme zomerdagen. Door de speciale ‘Mesh-Stof’ waar het Subzero One harnas van is gemaakt, blijft water langer koud en in de stof zitten. Hierdoor kunt u uw trouwe viervoeter op warme zomerdagen wat verkoeling bieden door het harnas van te voren onder te dompelen in koud water en het bij uw hond aan te trekken.

De flexity-y – Multi verstelbare Y-vormige harnassen

Lastig om een goed passend tuigje te vinden voor uw hond vanwege zijn bouw? Zoek niet verder! Met een Vibfy Flexity-Y harnas bent u ervan verzekerd dat die past. Ons Flexity-Y harnas is speciaal ontworpen voor honden die net buiten de gebruikelijke maatvoering vallen. Omdat wij weten hoe vervelend het is als dat ene leuke harnas tóch niet past. Dit tuigje is zowel in de nek te verstellen met 2 gespen als rondom de borst met een gesp voor optimaal draagcomfort.

Ons harnas is volledig verantwoord. Het tuigje heeft een ideale belastingverdelingaan de borst en is traploos verstelbaar bij de borst als de nek. Hierdoor zit het hondentuigje altijd precies de bedoeling is met een perfect-fit en is er geen belasting aan de hals. Het harnas is een deur van een steeksluiting die aan beide kanten is bevestigd. Dit is het tuigje hiel makkelijk aan trekken, zonder lastigheid van poten ergens uit halen.

De ademende stof is huidvriendelijk en hypoallergeen. Tevens is de vrolijke stof volledig wasbaar en van quick dry stof, dus vies worden is geen enkel probleem.

X

DE DUAL VIZOR – Hoogwaardige omkeerbare harnassen

Twee voor de prijs van één! Naast dat Vibfy Dual Vizor harnassen enorm comfortabel zitten door het speciale O-vormige ontwerp, heeft dit harnas de mogelijkheid om hem binnenstebuiten te dragen. U raakt daarom nooit meer uitgekeken te raken op uw harnas. Door het makkelijk om te draaien ontwerp van dit harnas, veranderd u binnen een handomdraai van stijl. Beide kanten van het harnas hebben een uniek ontwerp met verschillende kleuren en onderwerpen voor maximaal plezier! Het tuigje is daarbij ook nog eens ontworpen voor maximaal draagcomfort aan zowel de binnen- als buitenkant van het harnas. De gespen en de metalen ring waaraan u de riem vastmaakt zijn ook om te keren, zodat uw trouwe viervoeter nooit last heeft van een vervelend zittend harnas!

DE TRUSS-T Het meervoudig verstelbare straptuigje

Onze Vibfy TRUSS-T Harnassen zijn speciaal ontworpen voor de wat grotere en langharige hondenrassen. Door het eenvoudige H-vormige ontwerp van dit tuigje zit het harnas altijd comfortabel bij uw hond. Naast dat het TRUSS-T Harnas volledig in lengte verstelbaar is, is dit harnas ook nog eens oersterk.